Aandacht voor jongens

Deze training gaat om tips en ideeën om jongens op de groep meer ruimte te geven. Want houd jij wel voldoende rekening met jongens?

Waarom deze training?

Natuurlijk weten we wel dat jongens anders zijn dan meisjes. Dat ze niet agressief zijn, maar gewoon van stoeien houden. En dat ze niet onaardig zijn, maar een beetje competitie nodig hebben om de sociale verhoudingen in de groep te begrijpen. In de kinderopvang werken vooral vrouwen. Zij vinden het soms lastiger om met jongens en ‘jongensachtig’ gedrag om te gaan. Jongens zijn vaker luidruchtig, bewegelijk en uitdagend en dat kunnen pedagogisch medewerkers al snel als storend en vervelend ervaren. Dit gedrag wordt dan ook vaak gecorrigeerd en afgekeurd. Toch is het heel belangrijk dat ook zij zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn in de kinderopvang.

Resultaat

De training geeft inzicht in de ontwikkeling en behoeften van jongens en hoe dit zich uit in hun gedrag. Na de training weten de deelnemers hoe ze er voor kunnen zorgen dat zowel meisjes als jongens zich prettig voelen op het kindercentrum.

Voor wie?
De training is speciaal ontwikkeld voor medewerkers die werkzaam zijn in de sector kinderopvang.

Basisprogramma

We brengen in kaart waarin en waarom jongens verschillen van meisjes. De volgende onderwerpen komen aan bod

  • Motoriek
  • Denken
  • Spel
  • Emotie

Er wordt gekeken naar de manier waarop in de praktijk ruimte voor jongens kan worden gemaakt en op welke manier jongens op een positieve manier kunnen worden begeleid.

Methodiek
De training is praktisch en interactief opgezet, waarbij theorie en praktische opdrachten elkaar afwisselen.

Contact met Crescat consultancy
Wij helpen u graag met inhoudelijke vragen over de training, of een persoonlijk advies. U kunt ons bereiken via info@crescatconsultancy.nl.