OVER CRESCAT

Als eigenaar van meerdere kinderopvangorganisaties ervaarden wij hoe uitdagend het is om vol passie kinderen te begeleiden en tegelijkertijd alle organisatorische processen zo goed geregeld te hebben, dat de kwaliteit conform de Wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang is geborgd.

Het grote tekort aan gekwalificeerde pedagogen en coaches, het hoge ziekteverzuim, de hoge loonkosten, op de hoogte zijn van de steeds veranderende wet- en regelgeving, kunnen er toe bijdragen dat de dagelijkse focus gaat naar het inrichten van de ondersteunde processen. Als houders en leidinggevende willen wij kwaliteit leveren, wij willen ons juist focussen op “daar” waar wij het verschil kunnen maken, namelijk in het begeleiden van kinderen in hun ontwikkeling. 

In onze zoektocht naar duurzame oplossingen, ontdekten wij dat vooral kinderopvanghouders met locaties tot 20 FTE-ers de uitdagingen herkenden in hun bedrijfsvoering. 

Dit nodigde ons uit om met Crescat Consultancy onze kennis, vaardigheden en onze netwerk in te zetten om andere kinderopvanghouders te ondersteunen in het bewaken van hun kwaliteit. 

Crescat is het latijnse woord voor GROW en het is onze missie om elke kinderopvangorganisatie te helpen groeien in hun kwaliteit van de dienstverlening. Hen daar te ondersteunen waar zij het hardst hulp nodig hebben.

Afhankelijk van de behoeften van een kinderopvangorganisatie verricht Crescat Consultancy werkzaamheden en leveren zij diensten op het gebied van kindplanning, financiële administratie, consultancy, (interim)management, coaching en trainingen. Door kinderopvanghouders kwalitatief te ondersteunen en vooral te ontzorgen, slagen wij in onze missie dat elk kind de begeleiding en liefde krijgt, waar zij worden opgevangen. 

Samantha del Prado
Randall Halden
Vanessa del Prado